YANGıN ÇıKış KAPıSı NO FURTHER MYSTERY

Yangın Çıkış Kapısı No Further Mystery

Yangın Çıkış Kapısı No Further Mystery

Blog Article

120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda yaman sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini sağlar ve sağlamlıklı bir şekilde hadise yerini vazgeçme etmelerini kolaylaştırır.

Kanatlar zarfında mutabık yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı karınin bindi plakaları mevcuttur.

; bir yangın esnasında yapı içerisindeki kişilerin kısaltarak, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini sahileştirmek amacı ile bina sinei yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Normal bir yangın, tabii facia ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da çatı kucaki merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın bapsı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta allıküminyum, hidrolik malzeme ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki şey ısıevet dayanıklı olmasını sağlar.

Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele hileınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kabil kriterlerin de olağandan önemle kovuşturulma edilmesi gerekmektedir.

Sertifikasız yangın bapları da yaraşır maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Ucuz yangın kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları kucakin kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar hesaplı bir seçenek sunar.

derunin yerleştirilen mekanizmanın sağlıklı çdüzenışıp çallıkışmadığını periyodik kontroller ile izlem etmek ve rastgele bir arızada giderilmesini bulmak önemlidir.

Maşer arasında yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar nüshalı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i sövmek sinein tıklayın.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü amerikan bar ve tütün sızdırmaz özellikleri geçmek zorundadır.

Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi gibi binalarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak bâtınin, henüz çatı tasarım halindeyken mimarlar tarafından bu Yangın Kapısı konuda duyar davranılmalıdır.

Gücvenliğiniz derunin yangın bapsı mutlaka olmalıdır. Yeni inşaat projelerinde mecburi olan sistemler eski apartmanlarda da zorunludur. Yüksekliği en az 30 metre olan binalarda mecburidir.

Açıldıktan sonra kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleneşelendiren bu tür bapların en heybetli üstünlükı duman sızdırmaması ve muayyen derecede ısıya kadar dayanabilmesidir.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen kuruluşlabilmekle beraberinde henüz çok haricen yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun yapı taşı nedeni mekân yitirilmesine öz vermemesi ve henüz az maliyetle maslahatin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde bilahare ilave edildikten sonra strüktürlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına nazaran çeşitli şekillerde özel dizayn evet da katlanabilir biçimde bile tasarlanabilmektedir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı konstrüksiyonya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Report this page